Se framtidslöftet Sanna Madestam, 15, från Halmstad berätta om framtidsplanerna inom beachvolley och känslan av att få spela inför hemmapubliken i Tylösand. Foto: SVT/ Fredrik Magnusson

Sanna Madestam, 15, från Halmstad är beachvolleyns framtid

Uppdaterad
Publicerad

Hon är en av de yngsta deltagarna i seniorklassen när beachvolley-SM under veckoslutet avgörs i Tylösand. För SVT Nyheter berättar hon om den sköna känslan att spela inför hemmapubliken och om målsättningen för framtiden.

– Jag vill bli så bra som möjligt och spela utomlands, säger hon.

Tidigare under veckan tog Sanna Madestam brons i USM för 16-åringar. Under veckoslutet ställer hon även upp i senior-SM i par med Catarin Cooper från Örebro VBS.

– Hon kan bli riktigt bra, säger landslagstränaren Rasmus Jonsson, som också är tävlingsledare för SM-tävlingarna på stranden i Tylösand.

Se Sanna Madestam och bilderna från beachvolley-SM i klippet ovanför.

Tävlingsledningen har i år fått tillstånd att spela inför max 600 personer i publiken.

Här berättar tävlingsledaren Rasmus Jonsson hur arrangörer klarar att hålla tävlingen enligt nuvarande pandemirestriktioner:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.