Sara Lovén och hennes familj fann skogens gula guld – i början av juni. Foto: Privat

Sara hittade kantareller mitt i försommaren

Publicerad

Är du en av dem som förknippar svampplockning med hösten? Tänk om! Sara Lovén i Halmstad sprang på skogens gula guld mitt i försommaren.

– Det var en riktig lyckoträff. Vi var ute på en skogspromenad, och jag tänkte ”det där kan inte vara löv”, säger Sara Lovén.

Några löv var det inte, utan ett gäng tidiga kantareller. Med sig på promenaden hade hon barnen och sin syster – en inbiten svampnörd. De var säkra på att det var just kantareller de hittat.

– Jag blev väldigt glad. Förra året hittade vi inte så mycket svamp eftersom det var torrt, därför kändes det extra roligt.

Hittade svampen i centrala Halmstad

Sara delade en bild på fångsten i ett inlägg på sociala medier och fick snabbt många reaktioner.

– Flera tyckte att det var tidigt, men berättade att de också skulle ge sig ut och leta. Jag ska definitivt spana lite mer nu, jämfört med vad jag gjort tidigare, säger hon.

Kan du dela med dig av var man hittar den?

– I en skog med mycket lövträd och al. Det fanns ganska mycket mossa och gräs på marken. Jag kan avslöja att det var i centrala Halmstad.

Och hur åt ni svampen?

– Vi stekte den i smör. Min man sitter och äter den nu faktiskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.