Foto: Expo/TT

SD-politiker tas ur tjänst

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas toppnamn i Halmstad, Catharina Strandqvist, sågs på bild städa med en hakkorsarmbindel runt ena armen. Nu får hon inte mer jobb som timvikarie.

Hon har tills vidare tagits ur tjänst på det servicehus hon arbetar.

Flera av de boende har begärt att få slippa att politikern kommer hem till dem, och nu har SD-politikern i samråd med arbetsgivaren valt att ta timeout från arbetet.

Besvikna och förbannade

– Våra kunder har reagerat. Några är förbannade och besvikna, berättar Jessica Henriksson som är föreståndare på serviceboendet.

Catharina Strandqvist jobbar som undersköterska som timvikarie. Arbetsgivaren har inte kallat in henne sedan fotona på Strandqvist publicerades.

– Hon var jätteduktig i sitt arbete och omtyckt. Vi är förvånade. Hon är timanställd här och just nu har vi inte behov av att ringa in henne och är det så att våra kunder inte känner sig trygga med att hon jobbar hos dem så måste vi lyssna på det.

Enligt fackförbundet Kommunal är det fritt fram för företaget att välja om de vill anlita Catharina Strandqvist eller inte eftersom hon endast varit timanställd.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.