Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Köerna ner till stranden ska enligt initiativtagaren sträckt sig flera kilometer. I klippet ovan får du se hur det såg ut på plats. Foto: Hans Uhrus

Se bilderna från demonstrationen på bilstranden i Laholm

Uppdaterad
Publicerad

Kilometerlånga bilköer rullade ner till bilstranden i Laholm med besökare som visade sitt missnöje mot länsstyrelsens beslut att det från och med nästa sommar inte ska gå att köra bil på stranden.

– Det är jättekul att så många kom. Det skickar en signal att vi alla är enad i den här frågan, säger Kajsa Sörman, initiativtagare till demonstrationen.

I klippet ovan ser du ett bilder från platsen och i klippet nedan för hör du varför Länsstyrelsen vill att biltrafiken på stoppas på stranden.

Bilstranden i Laholm

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Länsstyrelsen bemöta kritiken mot det omtvistade beslutet om strandparkering i Laholm Foto: Peter Osterberger/SVT

Tidigare hade vi i den här artikeln en uppgift från arrangörerna om att det var 3000 fordon vid demonstrationen, men den siffran har inte kunnat bekräftas. Någon officiell siffra för antalet bilar och besökare finns inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilstranden i Laholm

Mer i ämnet