HBK:s Jonathan Wadensten snurrade upp Sirius försvar i slutminuterna. Foto: Gothia cup/privat

Se Jonathans soloshow i Gothia cup

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsturneringen Gothia cup bjöd på mängder av mål. Ett av dem har det pratats lite mer om. Halmstad-spelaren Jonathan Wadensten bjöd på en soloshow som för tankarna till en viss Zlatan Ibrahimovic.

– Det var magiskt i den stunden, säger han.

Det var i slutet av den sista gruppspelsmatchen mellan HBK:s U-15-lag mot Sirius som Jonathan Wadensten satte fart.

– Jag fick bollen från ett inkast och tänkte vika in i banan och skjuta. Men så märkte jag att en snurrfint lyckades så då fortsatte jag. Jag tog mig förbi två spelare med en ”tvåfotare” och då kom bollen för långt fram så jag kunde inte skjuta. Sedan hamnade jag mellan målvakt och back när jag skulle skjuta och fick ingen ren träff, men den gick in, säger Jonathan Wadensten till SVT Nyheter Halland.

Hur kändes det?

– Jätteskönt! Det var magiskt i den stunden. Det var nog det snyggaste målet jag gjort.

Vad sa dina lagkamrater?

– Några var lite irriterade att jag inte passade, men förstås glada också.

Jonathans matchavgörande mål, som tog HBK:s U-15-lag till kvartsfinal, har i sociala medier jämförts med Zlatan Ibrahimovic mål i Ajax-tröjan för 13 år sedan.

– Det är stor grej! Kul att bli jämförd med Zlatan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.