Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det finns säkert andra fina ställen att stå på”. Frida Ruljeff och Daniel Ukalobic besökte bilstranden i Laholm sista helgen innan det blir förbjudet att parkera där. Foto: Rebecka Block/SVT

Sista helgen för bilstranden i Laholm – ingen lösning klar för nya parkeringar

Publicerad

I 23 graders värme tar många sista möjligheten att parkera på stranden i Laholm. Några nya parkeringsplatser har ännu inte lösts inför sommaren 2024. Så här tror besökare att det kommer bli när strandparkeringen stängs i Mellbystrand och Skummeslöv.

Från och med den 31 maj kommer det inte längre att vara tillåtet att köra ner och parkera sin bil på stranden i Laholm. Detta efter beslut av länsstyrelsen och mark- och miljödomstolen.

Laholms kommun har i veckan gått ut med planen för trafiksituationen sommaren 2024 – och den innehåller i nuläget inga nya parkeringsplatser för strandbesökare.

Bilstranden i Laholm

I klippet ovan ser du besökarna som körde ner sista helgen innan förbudet – och vilka åtgärder kommunen planerar för trafiksituationen i sommar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du en sammanfattning av vad som hänt – på 60 sekunder. Foto: ur boken Skummeslöv i våra hjärtan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilstranden i Laholm

Mer i ämnet