Foto: TT/SVT

Skapade ”regnskogsliknande miljö” i Hylte för att odla cannabis

Uppdaterad
Publicerad

Mannen försökte skapa en regnskogsliknande miljö i sin bostad utanför Hyltebruk för att odla cannabis – nu döms han till fängelse i Halmstad tingsrätt.

Mannen, som är i 40-årsåldern, äger bostaden tillsammans med två kvinnor. I två odlingsrum på övervåningen i huset har mannen bland annat ha förvarat plantor och odlingsutrustning i form av fläktar, lampor och bevattningssystem som krävs för att framställa narkotikan.

Vid beslagtagandet fann polisen uppemot 300 gram cannabis i bostaden. I förhör berättar mannen att han försökt skapa en ”regnskogsliknande miljö” med 30 graders värme och starkt ljus, efter att ha misslyckats med tidigare skördar.

”Låsta förråd”

Kvinnorna förnekar att de ska ha framställt narkotikan, och menar att trott rummen varit låsta förråd. Mannen erkänner att han odlat för eget bruk i medicinskt syfte, utan kvinnornas vetskap.

Mannen döms till fyra månaders fängelse för narkotikabrott. Kvinnorna döms till samhällstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.