Inflyttningen av elever till nya Skårbyskolan i Kungsbacka skjuts fram. Foto: Kungsbacka kommun

Skårbyskolan i Kungsbacka bedöms inte bli godkänd till skolstart

Uppdaterad
Publicerad

Nybyggda Skårbyskolan i Kungsbacka skulle ta emot elever till skolstarten i höst. Nu ser det ut som att eleverna istället får gå tillbaka till sina gamla skolor i augusti.

Troligen klarar inte Skårbyskolan en slutbesiktning. Ett krav för att använda lokalerna.

Bristerna gäller exempelvis brandsäkerhet och ventilation. Förvaltningen för Service har därför gjort bedömningen att inflyttningen behöver flyttas fram. Ett beslut som påverkar cirka 450 elever.

– Vi vet i dagsläget inte när eleverna kan flytta in. Besiktning av skolbyggnaden ska ske på nytt under kommande vecka och efter det kommer besked men det blir inte till skolstart i augusti som det ser ut nu, säger Maria Eriksson, verksamhetschef för pedagogiskt område Centrum.

Vart ska eleverna ta vägen i augusti?

– De kommer att få gå kvar på sina gamla skolor i befintliga lokaler. Bland annat paviljonger som kommunen redan hyr fram till december.

Kan flytten bli under pågående termin?

-Absolut, det finns inga hinder för det. Vi ska göra detta så bra som möjligt för barnen, säger Maria Eriksson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I februari fick SVT Nyheter en rundtur i nya Skårbyskolan i Kungsbacka. Foto: Casper Sewerin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.