Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Klicka på klippet för att höra kritiken mot Halmstad kommuns nya framtidsplan. Foto: SVT

Skarp kritik mot Halmstads framtidsplan – ”Kommunen har inte lyckats nå invånarna”

Uppdaterad
Publicerad

I Halmstad kommuns nya översiktsplan ”Framtidsplan 2050” föreslås hur kommunen ska växa och utvecklas till år 2050. Men kommunen har varit för dålig på att involvera och nå invånare för att ta del av medborgarnas synpunkter, det anser gruppen ”Utveckla & Bevara Eketångaskogen”.

År 2050 beräknas Halmstad ha 150 000 invånare i kommunen mot dagens 100 000, därför planeras nu 24 000 nya bostäder att byggas och flera samhällen runt centrala Halmstad ska utvecklas.

Gruppen ”Utveckla & bevara Eketångaskogen”, som ställer sig kritisk till att kommunen planerar 1 700 nya bostäder i Eketångaskogen som delvis är ett naturreservat, menar att Halmstads kommun inte gjort tillräckligt för att uppmärksamma invånarna på planerna och vilka konsekvenserna blir. Det blir i slutändan ett demokratiproblem, anser gruppen.

Klicka på klippet för att höra gruppens kritik mot ”Framtidsplan 2050”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer