Funna skelettdelar i Kungsbacka tillhör människa

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mord i Kungsbacka sedan skelettdelar hittats i terrängen. Tekniker har kunnat konstatera att de tillhör en människa som troligtvis utsatts för ett våldsbrott.

Vid 10-tiden kontaktade en markägare polisen då hen hittat vad som såg ut att vara kroppsdelar ute i en skogsdunge. När polisen anlände visade det sig vara skelettdelar och de spärrade av platsen för att utföra en teknisk undersökning.

– Vi har kunnat konstatera att skelettdelarna tillhör en människa enligt uttalande från polisens tekniker, säger Lars-Gunnar Perlinger, förundersökningsledare och ställföreträdande chef på roteln för grova brott i Halland.

Har ni även hittat kläder?

– Det vill jag inte kommentera, svarar han.

En undersökning av rättsläkare återstår fortfarande.

Obduceras i veckan

Enligt polisen finns det olika scenarion. Antingen har skelettdelarna funnits där hela tiden eller så har de tillkommit. Tekniker har under dagen varit på platsen.

– Människan som skelettdelarna tillhör har med stor sannolikhet blivit utsatt för ett våldsbrott, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Skelettdelarna kommer föras till Rättsmedicinalverket i Göteborg och obduceras under veckan.

En förundersökning gällande misstänkt mord alternativt dråp har inletts.

Teknikerna har lämnat platsen. Den är dock fortfarande under bevakning och under tisdagen kommer teknikernas arbete fortsätta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.