Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Skogsbrukaren Göte Carlsson i Unnaryd är arg på regeringen för att den inte har någon landsbygdsminister. Foto: Godfred Epitime Ntoah/SVT

Skogsbrukare i Halland kritiska till regering utan landsbygdsminister

Publicerad

Ilskan pyr bland skogsägare i Hylte över att Sverige inte längre har en landsbygdsminister efter regeringskrisen i juli.

Sedan den nya Löfven-regeringen tillträdde 9 juli, så finns det ingen landsbygdsminister i Sverige. Att landsbygdsfrågor nu ska skötas av näringsministern är inte en fungerande lösning, menar skogsägare i Hylte kommun.

– Många i bygden tycker att detta har misslyckats totalt, säger skogsbrukaren Göte Carlsson i Unnaryd om regeringens val att inte ha en specifik minister för landsbygdsfrågor.

SVT Nyheter Halland har sökt regeringen och näringsminister Ibrahim Baylan (S), men fått till svar att de inte vill uttala sig i frågan just nu.

I inslaget ovan hör du vad skogsbrukarna i Hylte anser konsekvenserna blir av att inte ha någon landsbygdsminister.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer