Skola evakueras efter fuktproblem

Uppdaterad
Publicerad

En skola i Varberg tvingas evakueras efter att fuktproblemen i skolans lokaler blivit alltför omfattande. Eleverna kommer nu att bussas till andra skolor i kommunen.

Det är högstadieeleverna och delar av personalen på Bosgårdsskolan i Tvååker, Varbergs kommun, som under vårterminen evakueras. Anledning är att fuktproblemen i tre av skolans lokaler blivit så allvarliga att skolans verksamhet inte längre kan bedrivas i salarna, något som Hallands nyheter var först att rapportera om.

Pågår hela våren

Evakueringen kommer pågå under hela vårterminen och innebär att eleverna får åka buss till två andra skolor i kommunen, som står beredda att ta emot dem. Vilka två skolor som kommer ta emot eleverna från Bosgårdsskolan är i nuläget oklart, men skolledningen har kallat till ett informationsmöte för berörda parter torsdagen den 14 december.

Gäller inte alla

Evakueringen gäller bara högstadieelever på skolan. Eleverna i årskurs F-6 kommer att stanna kvar på Bosgårdsskolan under vårterminen, men undervisas i andra salar än tidigare, skriver skolan på sin hemsida. 

Det var i november som man upptäckte fuktskador i Bosgårdsskolans lokaler. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.