Furulundsskolan i Halmstad. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Skolor ställer in undervisning på grund av värmen – ”Blir uppemot 35 grader”

Uppdaterad
Publicerad

Hettan ställer till det för skolundervisningen. På Furulundsskolan och Söndrumsskolan i Halmstad har beslut fattats att ställa in undervisningen för elever från och med klockan 13 under onsdagen och torsdagen.

– Under dagen blir det uppemot 35 grader inne i skolan. Vi har ingen AC, bara vanlig ventilation. Den räcker inte för att hålla skolan sval, säger Gisela Berg Rudolfsson, en av rektorerna på Söndrumsskolan.

På hennes skola är det årskurs 6-9 som skickas hem och på Furulundsskolan årskurs 7-9. De yngre får stanna kvar eftersom de kräver mer omsorg i undervisningen.

– Det är mellan en till två lektioner som ställs in för de som får gå hem. Eleverna får med sig skoluppgifter som de löser på hemmaplan.

Inte första gången

Hon tillägger att det inte är första sommaren som de behövt ställa in undervisningen på skolan.

– Vi för diskussion varje år med kommunen om att införa AC, säger Gisela Berg Rudolfsson.

Flera andra skolor runtom i Halmstads kommun har vidtagit liknande åtgärder, exempelvis Vallåsskolan och Fyllingeskolan.

Utifrån väderprognosen återgår undervisningen till normalläge på fredag.

P4 Halland var först med att rapportera om nyheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer