Foto: Ciprian Corga/SVT

Skolan kommenterar hotet: ”Avfärdades snabbt”

Publicerad

Under förra veckan utsattes Elof Lindälvs gymnasium för hot – något som nu har fått spridning. Men skolan menar att det inte finns någon anledning till oro.

Enligt Cynthia Runefjärd, förvaltningschef på Gymnasium & Arbetsmarknad, finns det ingen hotbild mot Elof Lindälvs gymnasium.

– Hotbilden avfärdades snabbt redan under förra veckan, varför vi inte gått ut med någon bred information tidigare, säger hon.

Det var under förra veckan som hotet inkom, och hon kan inte svara på hur det kommer sig att det fått spridning nu.

Men borde ni inte gått ut med information redan då för att undvika ryktesspridning?

– Vi gjorde bedömningen att det inte fanns anledning att ge bred information. Vi informerade personalen så de skulle kunna besvara eventuella frågor. Man

 kan alltid fundera i efterhand om en bedömning är rätt eller ej, men informerar man i ett skede där det inte finns något direkt att  säga kan man väcka väldigt mycket oro i onödan, säger Cynthia Runefjärd.

Under morgonen kommer kommunen gå ut med information om hotet men utöver det kommer händelsen inte hanteras i skolan.

– Det finns ingen anledning, i och med att det inte finns något mer att hantera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.