Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det handlar inte om att dra ner på kostnader”, säger Emanuel Forsell (M), ordförande i förskole- och grundskolenämnden i Kungsbacka. Foto: Emelie Skoog/SVT

Skolpolitikern i Kungsbacka: ”Vi kommer flytta ut stödet till grundskolorna”

Publicerad

Elever slipper långa resvägar och stödet blir bättre i mindre grupper ute på skolorna. Det är anledningen till att Mixgruppen nu läggs ned, enligt Emanuel Forsell (M), ordförande i förskole- och grundskolenämnden i Kungsbacka.

Fackförbundet Sveriges Lärare delar inte bilden – och ser flera risker med nedläggningen. Starta klippet ovan för att höra varför.

Marianne Kjellbergs dotter är en av de elever som fått hjälp i gruppen. Men hur ser hjälpen ut? I klippet nedan hör du läraren Jonas Ericsson berätta om Mixgruppens metoder.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Många elever har sagt att de känner sig inkluderade”, säger Jonas Ericsson en av Mixgruppens lärare. Foto: Emelie Skoog/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.