Polisen har spärrat av ett område i Falkenberg efter skottlossningen. Foto: SVT

Skottlossning i Falkenberg – en skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man blev på tisdagseftermiddagen skjuten i ett bostadsområde centralt i Falkenberg. Två personer greps efter förhör, misstänkta för mordförsök, men släpptes sedan av åklagare. Misstankarna mot dem kvarstår dock.

Det var en man i 25-årsåldern som sköts i centrala Falkenberg vid 15.30. Enligt polisen fick han en skottskada i ett lår.

Gärningsmannen uppges ha lämnat platsen på en motorcykel.

Den skadade kördes med ambulans till Halmstads sjukhus där han har förhörts av polisen.

– Han är vaken och talbar men jag vet inte exakt vilka skador han har. Det är inga livshotande skador, säger Daniel Bergman, insatschef på polisen.

Har gjort husrannsakan

Polisen har spärrat av brottsplatsen och spanar med hjälp av helikopter och ett stort antal hundpatruller i väntan på teknisk undersökning. Ett tiotal patruller har knackat dörr i området och sökt med hund.

– Det vi gör nu är att leta med hundar i området efter intressanta saker som eventuellt en gärningsman kan ha släppt eller tappat, säger Daniel Bergman vid 17-tiden.

Polisen har även gjort en husrannsakan i en bostad kopplad till händelsen. Vilken koppling den har till händelsen vill polisen inte uttala sig om.

Vittnen till händelsen har förhörts under tisdagskvällen.

Två medtagna till förhör

Två personer som befann sig på brottsplatsen när polisen kom tid togs med för förhör. De greps efter att de förhörts och misstänks nu för försök till mord.

Åklagaren valde senare att häva gripandet. De bägge personerna är dock fortfarande misstänkta för försök till mord, uppger polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.