Ingen skadades i samband med skottlossningen på Utmarksvägen som ligger i området Sloalyckan i Falkenberg. Foto: SVT

Skottlossning mot bil i Falkenberg – en man anhållen för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En person har anhållits efter skjutningen i Utmarksvägen i Falkenberg under onsdagskvällen. En man i 25-årsåldern är nu misstänkt för mordförsök efter att ha avlossat skott mot två personer som färdades i en bil.

– Vi har en man anhållen misstänkt för delaktighet i det här, säger Christer Bartholdsson, lokalpolisområdeschef i Falkenberg.

Larmet kom vid 22.14, och en av de som ringde till polisen var en kille som uppgav att han och hans kompis hade blivit beskjutna medan de färdades i sin bil.

Polisen har inga uppgifter om att de två personerna skulle ha någon konkret hotbild mot sig. Under torsdagen meddelade polisen att en man i 25-årsåldern gripits och sedan anhållits misstänkt för mordförsök.

– Det har framkommit sådana uppgifter på att han kan misstänkas eller skäligen misstänkas, säger lokalpolisområdeschef Christer Bartholdsson.

Vad händer nu?

– Vi har fokus på trygghetsskapande på plats. Vi har mycket personal ute som kan göra kontroller. Vi är närvarande på plats så att det inte ska hända igen, säger han.

Rubriceras som försök till mord

– Man har gjort bedömningen att de som har skjutit har skjutit mot dem, och därför har man rubricerat händelsen som försök till mord, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Sex personer förhördes

Under natten togs sex personer in till förhör. Ingen av dessa personer är den nu anhållne mannen.

– Vi har säkrat en hylsa och tagit bilen i beslag. Om det är någon som har sett eller hört något får man gärna höra av sig. Det kan vara små detaljer som gör att vi kan hitta en misstänkt, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.