– Nu är det högsäsong så det är svårt att ha något jippo här för vi har så mycket att göra, säger Margareta Lindahl som har varit skräddare sedan 1977.
40-årsjubileet firas därför lite blygsamt i ett hörn med lite dryck, ost och salta pinnar. Margareta har gått runt i lokalerna sedan 1977 då hon startade verksamheten – sju år efter att hon tagit sitt yrkesbevis.
– Jag gick som lärling på ett anrikt skrädderi i Falkenberg. Jag fick sopa upp nålar och koka kaffe, utan lön första halvåret men jag stod ut i tre år och gick mitt gesällbrev, berättar hon.
Pension
Erfarne Benny Andersson och Veronica, Margareta Lindahls dotter, jobbar vid hennes sida. Men när Margareta går i pension behövs en ersättare, något som kan vara svårt att hitta.
– Det är lite skrämmande. Återväxten är dålig eftersom många utbildningar har lagts ner så det är ett dilemma att hitta nya skräddare, säger Margareta Lindahl.
Kreativt yrke
Det är tydligt att Margareta valde rätt yrkesbana i livet. Hon beskriver arbetet som väldigt kreativt och utmanande.
– Man är nöjd när man är färdig. Även om det är en svår utmaning så säger man YES, jag fick ihop det och kunden blev nöjd! Då känns det bra, avslutar skräddare Margareta Lindahl.