Arkivbild. Foto: Hasse Holmberg/TT

Slog och bet busschaufför efter tillsägelse

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern ska ha slagit och bitit en busschaufför efter en bussfärd i Laholm. Nu åtalas han för våld mot tjänsteman.

Det hela ska ha inträffat den 18 juli 2020. Tidigt på förmiddagen när bussen avgick från Laholms station kom den nu åtalade mannen gående emot bussen som precis börjat köra. Han ska då ha slagit sin mobiltelefon på en ruta för att stoppa bussen.

Efter flera slag mot rutan lät busschauffören mannen, som skrek att han var arg över att bussen först inte stannade, kliva på.

Slog flera knytnävsslag

När busschauffören senare blev avlöst av sin kollega ska han sagt till den misstänkte mannen att han inte fick bli så arg. Mannen ska då ha klivit av efter busschauffören för att sedan slå flera knytnävsslag mot chaufförens ansikte tills busschaufförens kollega och en passagerare stoppade honom.

Den åtalade mannen hävdar dock att det var busschauffören som ska ha slagit honom och sen tagit honom i ett nacksving så att hans huvud låg intill chaufförens lår. Han ska då ha bitit chauffören i låret.

Mannen i 30-årsåldern åtalas vid Halmstad tingsrätt misstänkt för våld mot tjänsteman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.