Se bilderna från mästerskapet i klippet. Foto: Patrik Stenefjäll/privat

SM i cykelcross intar Varbergs fästning

Uppdaterad
Publicerad

För andra året i rad anordnas i helgen SM i cykelcross. Tävlingarna utspelar sig runt Varbergs fästning och lockar omkring 170 deltagare från hela landet. Förutom själva loppet utgjorde vädret en stor utmaning för deltagarna under lördagen.

– Vädret har varit emot oss men vi har ändå kunnat genomföra alla tävlingar, svenska mästare har korats, säger Peter Larsson, initiativtagare och arrangör.

Loppet startar i Societetsparken i Varberg och går sedan runt och upp i fästningen. Totalt under helgen är det tio starter med deltagare mellan 12 och 50 år.

I tävlingen kör deltagarna ett antal varv runt banan på cirka en timmes tid. Kortare tid och färre varv i de yngre åldersklasserna.

– Jag är nöjd med dagen trots hagel och blåst i nästan 20 meter per sekund. Väl inne i matchen så märker man nästan inte av det, sa Peter Larsson efter lördagens tävlingar.

På söndagen fortsätter mästerskapet.

I klippet finns bilder från lördagens tävlingar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.