Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Therese Stoltz (S) ledamot i regionstyrelsen tycker att gratis mensskydd ska införas på samtliga av regionens toaletter. Foto: Valentina Xhaferi/SVT

Socialdemokraternas förslag: Gratis mensskydd på alla toaletter

Uppdaterad
Publicerad
Val 2022Valresultat

Gratis mensskydd på regionens toaletter – det vill Socialdemokraterna i Region Halland införa. Partiet anser att det är en självklarhet då hälften av befolkningen mensturerar.

Motionen har nyligen lämnats in och den kommer formellt att antas av regionfullmäktige i juni. Därefter bereds den innan den ska tas upp till beslut.

Tanken är att mensskydden ska gå till personal och övriga som besöker Region Hallands lokaler.

– Det här är en viktig fråga. Att ha tillgång till mensskydd är en hygienfråga och ett sätt att förebygga sjukdomar, säger Therese Stoltz (S), ledamot i regionstyrelsen.

”Inte en fråga för regionfullmäktige”

De som styr i regionen anser å andra sidan att frågan inte är något för politikerna.

– Det här är inte en fråga för regionfullmäktige, vi kan inte lägga oss i detaljerna inom varje verksamhet utan sådant här får de bestämma själva, säger Tommy Rydfeldt (L), vice ordförande i hälso- och sjukvårdsutskottet.

I klippet ovan visar Therese Stoltz (S) var mensskydden skulle kunna placeras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2022 Halland

Mer i ämnet