• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Huddinge kommun, Stockholms län. Det brinner i en byggnad på Herkulesgatan. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

I klippet berättar Jan Olov Westerberg, fastighetsdirektör på Statens Fastighetsverk hur de nu vill gå vidare med frågan Foto: SVT

Lösningen med solceller nekas på Nidingen – SFV har inte råd med ny strömkabel

Publicerad

Statens fastighetsverk, som äger fastigheterna på ön Nidingen, har inte ekonomin för att anlägga en ny strömkabel och därmed riskerar ön att bli strömlös. Därför ansökte de om att få försörja fastigheterna med el från solceller, vilket nu Länsstyrelsen nekar. Anledningen: Solcellerna kan innebära en negativ påverkan på Nidingens natur.

Klicka på klippet för att höra Jan Olov Westerberg, fastighetsdirektör på Statens fastighetsverk, berätta hur de nu går vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.