Foto: Kungsbacka kommun och skärmklipp från sociala medier

Kommunen sätter upp solstolar i oktober – kostar hundratusentals kronor

Publicerad

På Hamntorget i centrala Kungsbacka har det sen i början av veckan stått solstolar och parasoll som skydd mot den gassande solen. Något som fått flera Kungsbackabor att ställe sig samma fråga – ”Varför i slutet på oktober?”

”Innerstadens nya Playa del Sol” lyder facebookinlägget som Kungsbacka Innerstad under måndagen gick ut med. Solsofforna kostar 320 000 kronor, och är en del ut av ett större satsning där kommunen går in och satsar på att göra Kungsbackaån till en mer attraktiv plats.

– Nu kom solstolarna upp lite sent, men vi är så himla glada att det har hänt. Det känns underbart och härligt att kunna göra något på den här lilla och bortglömda platsen, säger Jessica Blume, platsutvecklare på Kungsbacka kommun.

Varför blev det först i slutet av oktober?

– Det skulle egentligen gjorts innan sommaren, men av olika anledningar har det dröjt. Vi får se om det kanske är så att vi kan pynta med julbelysning här framöver, säger Jessica Blume.

Hur många tror du kommer använda sig av de här stolarna nu?

– Det är svårt att säga, men till sommaren hoppas vi att personer går dit och använder dem, säger Jessica Blume.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer