Hans G Larsson, är pressekreterare på Arbetsförmedlingen väst och bekräftar beslutet om nedläggningarna. Foto: TT/Arbetsförmedlingen

Väntat beslut – Arbetsförmedlingen lägger ner flera kontor i Halland

Uppdaterad
Publicerad

Fyra av sex kontor stängs i Halland.

– Under dagen beslutades det i led med förslaget som funnits sen tidigare, fyra av sex kontor kommer att avvecklas, säger Hans G Larsson, pressekretare på Arbetsförmedlingen väst.

Kontoren som berörs är Laholm som ska avvecklas den 31 oktober, Hylte den förste november, Kungsbacka den 30 november och sist Falkenberg på nyårsafton, något som P4 Halland var först med att berätta.

– Anledningen till att det skiljer sig mellan datumen har att göra med att uppsägningarna av lokalerna, säger Hans G Larsson.

Planerad avveckling

Att det blev de kontoren som avvecklades kommer inte som en chock, utan är något som man på Arbetsförmedlingen haft med sig och jobbat med under hela året.

– Det är en väldigt genomarbetad process för att kunna fatta bästa beslut utifrån givna förutsättning. Det är självklart en väldigt tråkig utveckling då många av våra kollegor blivit uppsagda, säger Hans G Larsson.

Det som nu ska läggas fokus på är utvecklingen av den distansservice som Arbetsförmedlingen kommer erbjuda.

– Kunderna kommer att kunna få hjälp online och via telefon. Sen är tanken att kunderna också kommer få fördjupat stöd och möjlighet till personliga möten, säger Hans G Larsson.

De kontor som kommer att finnas kvar i Halland är Varberg och Halmstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.