Yasmine Möllerström Henstam tror på sommarkort i app. Foto: Pressbild/SVT

Sommarkortet flyttar in i Hallandstrafikens app

Publicerad

Precis som 2018 blir det möjligt att åka kollektivt i hela Halland med sommarkortet även i år. Men som meddelats tidigare får det populära sommarlovskortet för skolungdom ingen fortsättning.

Sommarkortet kommer även i år att göra det möjligt att åka kollektivt, till samma pris som i fjol. Kortet är inte personligt och gäller inom Halland mellan 15 juni och 15 augusti på Hallandstrafikens alla tåg och bussar.

I år flyttar kortet dessutom in i appen.

– Det blir första gången vi använder mobilappen för ett periodkort. Det ser vi som ett viktigt steg, säger Yasmine Möllerström Henstam, kommunikationschef på Hallandstrafiken, i ett pressmeddelande.

Försökskanin i appen

Sommarkortet blir lite av en försökskanin och när den nya appen kommer i höst läggs de andra periodkorten till succesivt.

Däremot blir det inget subventionerat sommarlovskort för skolungdom i år, vilket blev helt klart i regeringens vårändringsbudget. För att lite kompensera blir det en rabatt på sommarkortet för alla upp till 20 år.

Sommarkortet 2019

Visa

Pris:  vuxen 675 kronor / ungdom 400 kronor

Reseperiod: 15 juni–15 augusti

Giltighet: alla tåg och bussar inom Halland

Säljstart: 10 juni

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer