SPI-bråken fortsätter – hela partistyrelsen utesluts

Uppdaterad
Publicerad

SPI Välfärden i Halmstad bytte namn till Trygghetspartiet. Nu kastas alla styrelseledamöter ut ur partiet och politiska vildar göra comeback och ta över.

– Vi har fått ta del av så stark dokumentation att det inte fanns anledning att vila på hanen, säger Göran Dandelo, SPI Välfärdens partiledare på riskplanet, till Hallandsposten.

Göran Dandelo, partiledare SPI Välfärden

Partistyrelsen i Halmstad har bytt namn till Trygghetspartiet för att komma ifrån sitt solkade rykte efter turerna med äldreboendenedläggning och avhoppare som blivit politiska vildar i Halmstadpolitiken.

På riksplan tolkades detta som att Halmstadavdelningen bildar nytt parti och försöker ta med sig SPI:s lokala partikassa.

Och nu måste alltså hela styrelsen i Halmstad lämna partiet, även Ingeborg Oleni, ordförande för lokalavdelningen i Laholm, kastas ut eftersom hon också anses vara delaktig i namnbytet.

Splittrat parti

Det har varit en stökig mandatperiod för SPI Välfärden i Halmstad.

Partiet valdes in på två stolar i kommunfullmäktige vid senaste valet och ingick till en början i en majoritetskonstellationen med alliansen och miljöpartiet – kallad femklövern plus.

När alliansen ville lägga ner äldreboenden sprack samarbetet, men även SPI Välfärden.

Politiska vildar kan ta över

Två av partiets ledande politiker, Arnold Gustavsson och Bo Fridolph, har hoppat av och agerar nu som politiska vildar i Halmstadpolitiken.

Att hela den gamla styrelsen är ute ur leken öppnar nu också för att vildarna kommer tillbaka för att bilda en ny lokal styrelse för SPI Välfärden, skriver Hallandsposten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.