Foto: TT

Trots sökinsats efter tolvåring – FFF spelar match

Uppdaterad
Publicerad

Planen är att Falkenbergs FF spelar match på arenan trots att Missing people har parkeringen som bas i sökandet efter pojken.

– För vår del hade vi kunnat flytta fram matchen till nästa vecka, säger sportchefen Håkan Nilsson.

Enligt sportchefen har planen hela tiden varit att matchen ska spelas hemma på Falcon Alkoholfri Arena.

Falkenbergs motståndare Gais är inblandad i bottenstriden av superettan. För att inte något lag ska kunna spela på resultat måste matchen spelas på lördagen. Håkan Nilsson hoppas att det finns en förståelse det.

–  Jag har respekt för att människor som inte är fotbollsintresserade kan undra varför. Hade de inte varit sista omgången är jag helt säker på att vi fattat beslutet att flytta matchen till en annan speldag. Nu måste vi följa regelverket än hur illa det passar, säger han.

Även att spela på en annan arena ser han som uteslutet utifrån ett rättviseperspektiv gentemot de andra superettanlagen.

– Vi har hemmamatch och Gais har bortamatch och vi vill göra allt sportsligt rättvist. Även i samtalen vi har haft med polisen och Falkenbergs kommun har vi tyckt att matchen ska spelas här, säger Håkan Nilsson.

Lämna bilen hemma

Han tror det kommer innebära en del logistiska problem.

– Delar av parkeringen upplåter vi enbart för Missing people och sökinsatsen. Vi uppmanar alla falkenbergare som ska se matchen att ta sig till arenan på cykel eller till fots. Annars får man parkera annanstans, säger Håkan Nilsson.

– Vi hade önskat att använda morgondagen åt fobtbollsgädje. Men så är det inte, säger Håkan Nilsson

Inget firande

Under pågående sökinsats kommer det inte bli något firande av laget i Falkenberg.

– Det blir inget gemensamt firande i Falkenbergs FF efter morgondagens match, säger Håkan Nilsson

Även Falkenbergs kommun ställer in söndagens planerade firande av laget.

– Det är en självklarhet och det har vi den största respekt för. Både spelare och ledar i Falkenbergs FF har varit med och letat under veckan, säger Håkan Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.