– Vi kommer att behöva plocka ner en del men det kan bli så att vi får plocka ner hela. Men i och med att vi stärker upp så får vi lite mer tid att planera det här arbetet, säger Mathias Wärja, projektledare på Trafikverket. Foto: SVT

Sprickor i byggnaden upptäcktes på Varbergs station – så blir framtiden

Uppdaterad
Publicerad

Efter att man förra veckan upptäckt sprickor i entrén till Varbergs station har huset stått tomt. På onsdagen hölls ett möte där man kom fram till att förstärka entrén för att sedan riva den.

Förhoppningen är att arbetet med att förstärka byggnaden ska vara klart i början av nästa vecka och att man åter ska kunna vistas i stationshuset på onsdagen. Detta blir en inledande åtgärd för att sedan kunna utreda hur mycket och på vilket sätt man kan riva entrén.

– Vi kommer att behöva plocka ner en del men det kan bli så att vi får plocka ner hela. Men i och med att vi stärker upp så får vi lite mer tid att planera det här arbetet, säger Mathias Wärja, projektledare på Trafikverket.

I klippet ovan berättar Mathias Wärja mer om vad som kan ligga bakom sprickan och hur de ska gå vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.