För tredje gången på några månader utsattes Stadsbondgården i Halmstad för skadegörelse. Den här gången krossades 20 rutor på ett växthus och sen försökte någon elda upp det. Foto: SVT

Stadsbondgården vandaliserad – igen

Uppdaterad
Publicerad

För tredje gången på några månader utsattes Stadsbondgården i Halmstad för skadegörelse. Den här gången krossades 20 rutor på ett växthus och sen försökte någon elda upp det.

– Jag var här redan igår och ringde polisen och gjorde polisanmälan. Vi såg lite blodspår och så har någon eldat. Det ser ut att ha varit en rejäl brasa men som tur är har den slocknat av sig själv. Man blir ju bara så ledsen att någon kan göra så här, säger Susanne Baerveldt som är arbetsledare på Stadsbondgården och ansvarig för växthuset.

Enligt Helena Kummel, som är föreståndare på gården, är det totalt 20 rutor som är sönderslagna i växthuset och grunden är förstörd av elden.

– Det hade ju kunnat gå illa om branden hade spridit sig för stallarna ligger inte långt härifrån. Det här har passerat alla gränser tycker jag, säger hon.

Har säkrat spår

Händelsen rubriceras som skadegörelse och försök till stöld och polisen har gjort en teknisk undersökning av platsen. Men än så länge finns ingen misstänkt.

– Vi har säkrat flera typer av spår, säger förundersökningsledare Martin Inglund som inte vill gå in på vad det är för spår man har hittat.

Inte första gången rutor krossas

Enligt Helena Kummel har Stadsbondgården utsatts för skadegörelse flera gånger de senaste månaderna.

– Innan har folk till exempel slagit sönder rutor i vårt café och stulit choklad. Oftast har vi trott att det är ungdomar som busar, men det här kändes mer avancerat, att försöka elda upp ett växthus, säger hon.

Och nu diskuterar de hur de ska kunna skydda sig i framtiden.

– Vi diskuterar nu hur vi ska göra, det är inte lätt. Vi har funderat på att ansöka om kameraövervakning men vi vet inte hur det blir det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.