• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Tjuvarna fick med sig 23 lådor tuggummin. Foto: TT

Stal fem lastpallar med tuggummin – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Natten till den 12 februari gjorde polisen en ovanlig upptäckt. Två personer togs på bar gärning när de hade bilen fylld av stulna tuggummi. Nu åtalas båda för stöld.

Stöldgodset kunde senare kopplas till en stöld från ett lastbilssläp som stått parkerad på en rastplats längs E6:an i höjd med Kungsbacka. Totalt stals 23 lådor tuggummin till ett värde av 6.509 kronor.

– Det är ju svårt att neka när du blir tagen med bilen fylld med tuggummi, sadeThomas Fuxborg, polisens presstalesperson till SVT Nyheter Halland på morgonen den 12 februari.

En av männen förnekar brott medan den andra har erkänt. Nu åtalas båda vid Varbergs tingsrätt för stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.