Foto: Polisen

Stal hästutrustning från gård – åtalas

Publicerad

En kvinna ska ha stulit en stor mängd hästutrustning från en gård hon tidigare arbetat på. Nu åtalas hon vid Halmstads tingsrätt för stöld alternativt häleri.

Händelsen ska ha ägt rum mellan 5 januari och 3 mars 2015. En kvinna i 35-årsåldern ska olovligen ha stulit en stor mängd häst- och ridutrustning av ett värde på minst 70.000 kronor från en gård i Hylte kommun. Bland annat ska det röra sig om olika typer av sadlar, skydd och andra tillbehör.

Märkte att det försvann saker

Enligt polisens utredning ska kvinnan tidigare ha arbetat på gården. Personalen på gården ska ha lagt märke till att det ”försvunnit saker” och när de konfronterade kvinnan ska hon ha lämnat gården.

I samband med en utmätning av en skuld ska Kronofogden ha kommit över utrustningen i kvinnans nya bostad i Stockholmsområdet. Nu åtalas hon för stöld alternativt häleri eftersom hon även ska ha försökt sälja vidare delar av utrustningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.