Två män plockar på sig smink i Varhuset Gekås i Ullared. Foto: Ur förundersökningsprotokollet.

Stal smink på Gekås för 150.000

Uppdaterad
Publicerad

Ett par personer ska vid sju olika tillfällen ha stulit smink till ett sammanlagt värde av närmare 150.000 kronor på Gekås varuhus i Ullared.

Gärningarna ska ha ägt rum inom loppet av en vecka i oktober förra året, då en man i 60-årsåldern tillsammans med en eller flera okända personer plockat på sig sminkpennor och andra attiraljer på sminkavdelningen till ett värde av 145.925 kronor på varuhuset Gekås i Ullared.

Nu åtalas 60-åringen vid Varbergs tingsrätt misstänkt för stöld.

Ullared

Nekar till en början

Här går 60-åringen och en okänd man in i varuhuset. Foto: SVT

60-åringen nekar i inledande förhör till anklagelserna men medger att han befunnit sig på varuhuset och på sminkavdelningen flera gånger.

– Det stämmer att jag befann mig på avdelningen, jag har varit där vid många tillfällen. När man går in från ingången så är det första avdelningen man kommer till, säger mannen i förhör.

På en direkt fråga från förhörsledaren om varför 60-åringen befunnit sig på sminkavdelningen så lång tid som i en timme vid ett tillfälle under veckan för vilken stölderna misstänks ha begåtts svarar mannen:

– Jag promenerade runt i butiken längre än en timme, jag var säkert där i en och halv timme, det är en stor butik.

”Ångrar det”

I senare förhör erkänner 60-åringen stölderna.

– Jag ångrar det jag gjorde och det ska aldrig hända igen, säger mannen då.

Varuhuset yrkar på skadestånd som motsvarar värdet av de stulna produkterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ullared

Mer i ämnet