Visa alla (3)

Stillastående lastbil påkörd – påverkar trafiken

Publicerad

E6:an söder om Kungsbacka var avstängd stora delar av måndagen sedan en stillastående lastbil blev påkörd under natten och spik spreds över vägbanan. Köerna blev långa.

Det var mellan Fjärås och Kolla i norrgående riktning som det under natten inträffade en olycka när en lastbil körde på en annan stillastående lastbil då den skulle köra förbi.

Vad som orsakat att den ena lastbilen stått still är ännu osäkert.

– Ena lastbilen var lastad med spik och nubb som nu ligger utspritt över vägen, och en av lastbilarna hamnade på åkern, sa Johan Josarp, vakthavande befäl, på måndagsmorgonen.

Runt klockan 10 stängdes vägen av helt och fordon i norrgående riktning omdirigerades från Fjäråsmotet till väg 939. Bärgningsarbetet beräknades från början ta tjugo minuter, men det drog ut på tiden och först klockan halv fem på eftermiddagen var hela vägen åter öppen.

– Det har dragit ut på tiden på grund ut av spiken, säger Sara Lindström på Trafikverket.

Till råga på allt var även den anvisade omledningsvägen delvis blockerad. En buss körde av vägen och stod på tvären över halva vägbanan på väg 939 genom Fjärås. Detta kunde dock åtgärdas inom en timme, enligt Trafikverket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer