Stökig natt på flera håll i länet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Halland hade att göra under natten då det på flera håll i länet varit stökigt.

Natten till söndag innehöll allt från misshandel till olaga intrång hos polisen. Totalt ska det röra sig om 30 rapporterade händelser för polisen.

– Polisen har haft mycket att göra under natten. Det har varit fylla, bråk och en rad andra händelser. Inga allvarliga skador har rapporterats och ingen har behövt åka till sjukhuset, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman.

Grov stöld genom inbrott

Vid klockan halv tio under lördagskvällen kom larm från en butik i Fjärås. Det visar sig vara någon som krossat en ruta för att kunna ta sig in till en närliggande butik. Enligt vittne ska gärningspersonen tagit sig från platsen och kört ut mot E6:an. Det är i nuläget oklart vad man har fått med sig, men det rubriceras som grovt stöld.

– Eftersom de rubriceras som grov stöld genom inbrott betyder det att de har fått med sig en stor summa pengar. Vi har säkrat saker på plats och ska gå igenom vittnesuppgifter, säger Christer Fuxborg.

La sig under polisbil

En incidenten som sticker ut var när polisen i Halmstad upptäckte att någon hade tagit sig in på deras innergård och lags sig under en bil. Mannen är känd av polisen sen tidigare och ska vara pyskist sjuk. Mannen åtalas för grovt olaga intrång.

– Hur mannen lyckats ta sig in är något som kommer att utredas, säger Christer Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.