Ann Sandén upptäckt att det saknas bildelar efter att hon ställt sin bil på pendelparkeringen. Foto: SVT

Stölder på parkeringar ökar i Kungsbacka

Uppdaterad
Publicerad

Vid två tillfällen på kort tid har Ann Sandén upptäckt att det saknas bildelar efter att hon ställt sin bil på pendelparkeringen vid Hede station. Polisens statistik visar att problematiken med just stölder av den typen ökar och menar att det är ett effektivt sätt för ligor att tjäna pengar.

På polisens karta över platser där stölder har anmälts så sticker Hede stationsparkering ut när det kommer till stölder av bildelar. Där parkerar många bilen som sedan pendlar med tåg.

Förra året anmäldes totalt 58 sådana stölder i Kungsbacka kommun, hittills i år ligger siffran på 39. Anna Lindqvist, kommunpolis i Kungsbacka, tror att siffran över anmälningar kommer att landa högre än fjolårets vid årets slut.

Svårt att få fast tjuvarna

För att motverka stölderna är polisen ibland vid parkeringen och spanar. Men Anna Lindqvist säger samtidigt att det är svårt att komma åt gärningsmännen då förloppet går väldigt snabbt.

– De stannar och gör en raid och sedan åker de vidare. För oss är det svårt att upptäcka om inte vi stannar en bil som är full med blinkers, säger hon.

Ann Sandén, som blivit utsatt för två stölder på parkeringen, önskar istället att övervakningskameror skulle sättas upp.

Se dem berätta om problemet i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.