Stöldkupp mot citybutik i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Tjuvar fick med sig ett 20-tal datorer, surfplattor och mobiltelefoner efter att med slägga ha slagit sig in i en butikslokal på Storgatan tidigt på söndagsmorgonen. Hela inbrottet var över på fyra minuter.

Strax före klockan fem på söndagsmorgonen gick inbrottslarmet i butiken på Storgatan mitt i centrum. Men polis larmades först 05.14.

– Lite synd. För varje minut kommer vi mer och mer på efterkälken. När vi kom till platsen hade de redan lämnat, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Polisen möttes av en sönderslagen fönsterruta.

Bilder från övervakningskamera ska, enligt uppgifter till SVT Nyheter Halland, visa sex män, fyra som tog sig in i butiken och två som höll koll utanför.

Bilderna ska också visa att de slog sig in med slägga genom fönsterruta och jalusi och sedan plockade åt sig ett 20-tal datorer, mobiltelefoner och surfplattor.

Ett vittne ska ha sett en bil på gågatan strax innan inbrotten och den sätts i samband med händelsen.

Ingen är gripen i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.