Foto: TT

Stöldliga fast efter tips från allmänheten

Uppdaterad
Publicerad

Åtta inbrott och inbrottsförsök i Frillesås anmäldes under natten och under dagen kunde fyra män gripas efter tips från allmänheten. Ligan misstänks för flera stölder och inbrott.

Polisen fick strax efter midnatt sitt första larm, då en anmälare uppges ha haft inbrott i sitt garage och att han nu hittat det som stulits från honom i ett dike.

Något senare kom ytterligare ett samtal där anmälaren angav att någon varit och bankat på huset och lyst med en lampa. Polis- och hundpatrull sökte av området och hittade där en man som greps.

– Mannen misstänks för att ha försökt att ta sig in i huset där de larmat. Mannen hittades i dike där han låg och tryckte, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Männen tidigare kända av polis

När polisen senare skulle spärra av platsen och fick de uppgifter om att det skett ännu ett inbrott i området och om personer som setts i anslutning till brottsplatserna. Polisen spårade från brottsplatsen och ut i terrängen där hittade de ytterligare en man som även han greps.

– De två första är kända sedan tidigare för brottslighet i Halland. Den ena hade också den andras plånbok och polisen misstänker då att finns fler så de fortsatte sökandet, säger Anna Göransson.

Kläder och ölburkar en del av stöldgodset

I det forsatta sökandet stötte polisen på en bil som troligtvis går att koppla till männen. Bilen togs i beslag för teknisk undersökning och fortsatt utredning. Ytterligare en man kunde i samband med det också gripas.

Polisens ledningscentral får senare under dagen in ett samtal om att en man ses gå på E6. Även denna mannen greps misstänkt för delaktighet i inbrotten.

I terrängen har polisen även kunnat hitta misstänkt stöldgods och delar av det har kunnat återlämnas till deras rätta ägare.

– Nu ska det hållas förhör och brottsplatsundersökning och om man bor i området och hittar exempelvis kläder ölburkar ska man tipsa oss, säger Anna Göransson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.