Stopp i tågtrafiken genom Kungsbacka efter olycka

Uppdaterad
Publicerad

Tågtrafiken genom Kungsbacka Hede har stoppats på grund av en olycka på torsdagsmorgonen. Enligt polisen ska en person ha blivit påkörd av ett tåg.

Olyckan orsakar stopp i tågtrafiken genom Hede Kungsbacka och trafiken beräknas återupptas tidigast 10.45, enligt Trafikverket.

Polis och räddningstjänst är på plats.

– Det är en person som är påkörd, skadeläget kan jag inte uttala mig om men vi är på plats för att få en klar bild över det hela, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl på polisen.

Klockan 10.40 på torsdagen uppges att tågstoppet är hävt och att tågtrafiken rullar, men till en början med förseningar till följd av stoppet.

Första tåget norrut ankommer till Göteborgs centralstation kl 11:20 och första tåget söderut avgår från Göteborg klockan 11.40.

Stationer där tågtrafiken kan påverkas:

Hede, Göteborg C, Falkenberg, Anneberg, Barkåkra, Burlöv, Båstad, Dösjebro, Förslöv, Glumslöv, Gunnesbo, Helsingborg C, Ramlösa, Halmstad C, Hyllie, Hjärup, Häljarp, Kattarp, Kungsbacka, Kävlinge, Kållered, Laholm, Lindome, Liseberg, Landskrona, Lund C, Malmö C, Mölndal, Maria, Rydebäck, Triangeln, Varberg, Åkarp, Åsa, Ängelholm, Ödåkra

Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.