Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Helene Stålbom från Stålboms konditori vill slippa semmeltesterna. Foto: Henrik Holmberg / TT / privat

Vädjan från Falkenbergs konditorier: ”Stoppa semmeltesten”

Uppdaterad
Publicerad

Nu har bagare i Falkenberg fått nog av lokalpressens årliga semmeltest och uppmanar i ett brev till Hallands Nyheter att testen läggs ner. Hur ett bageris semlor betygsätts får alldeles för stora konsekvenser på försäljningen menar de.

– Vi hoppas att tidningen ska förstå allvaret med ett test som kanske görs lite på skoj, säger konditorn Helene Stålbom.

Ett dåligt betyg i ett semmeltest kan ha förödande ekonomiska konsekvenser för ett bageri eller konditori. Det menar konditorn Helene Stålbom, som tillsammans med sex andra konditorier och bagerier i Falkenberg skrivit till Hallands Nyheter, något P4 Halland var först med att rapportera om.

Det blir inte heller något semmeltest för Hallands Nyheter i år, vilket enligt chefredaktör Ulf Niklasson bestämts sedan innan. Hallandsposten kommer däremot ha ett test i Halmstad.

– Vi gör det för läsarnas skull, inte för bagarnas skull, säger Hallandspostens chefredaktör Herman Nikolic.

I klippet nedan hör du de båda chefredaktörernas svar på bagarnas kritik.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hallands Nyheter som Ulf Niklasson är chefredaktör för kommer inte ha något semmeltest i år. – Det var bestämt sedan tidigare, säger han. Foto: Alice Edenhed

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.