Branden bröt ut på vindsplanet på gårdshotellet under söndagskvällen, och hade på kort tid utvecklats till en fullt utvecklad brand. Foto: Linus Kamstedt Lindholm

Stor brand på hotell i Våxtorp

Uppdaterad
Publicerad

Ett hotell utanför Våxtorp i Laholms kommun brann under söndagskvällen. Elden bedöms ha orsakats av solceller som fanns installerade i byggnaden.

Ett antal hotellgäster fick evakueras, men ingen ska ha skadats.

Vid klockan sex på måndagsmorgonen bekräftar räddningstjänsten att branden har släckts.

– Det finns ingen misstanke om brott, utan det var troligtvis solceller som orsakade branden, säger Anna Göransson, presstalesperson polisen region Väst.

Den drabbade byggnaden på gårdshotellet Vallens säteri var en gammal ombyggd stallbyggnad.

Larmet kom vid klockan 19.20 på söndagskvällen. Branden hade då brutit ut på vindsplanet. Efter en timmes intensivt arbete var läget alltjämt bekymmersamt för räddningstjänsten på plats.

– Det är en fullt utvecklad brand, och vi jobbar med att begränsa det från hotelldelen, sa Johan Wallin vid räddningstjänsten under söndagskvällen till SVT Nyheter Halland.

Räddningstjänsten jobbade då främst med att förhindra spridning till intilliggande byggnader.

Ett antal personer har evakuerats. I nuläget finns inga uppgifter om skadade personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.