Foto: TT

Stor skadegörelse på skola – nöddusch stod på hela natten

Uppdaterad
Publicerad

Två slöjdsalar på Rolfstorps skola är förstörda efter att en nöddusch spolat vatten hela natten. Uppskattningsvis kan kostnaderna för reparation uppgå till en miljon kronor.

Hallands Nyheter skrev först om nyheten.

Det var under tisdagsmorgonen som personal upptäckte att en nöddusch stod på i träslöjdssalen på skolan.

– Det verkar som den har stått på från sen eftermiddag och hela natten, säger Inger Svensson, rektor på Rolfstorps skola i Varbergs kommun.

Omfattande vattenskador

Läraren som sist lämnade salen har inte noterat att duschen var igångsatt. Träslöjdsalen har nu fått omfattande vattenskador.

– Vi har fått plocka bort hela golvet och nu pågår sanering. Ett nytt golv kommer att behövas, säger Inger Svensson.

Även den intilliggande syslöjdssalen och korridoren fick vattenskador. Vilka åtgärder som krävs är ännu oklart.

– Vi vet inte när vi kan ta salarna i bruk igen. I dag kan vi inte bedriva slöjdundervisning här. Eventuellt behöver vi förlägga undervisningen på annan skola, säger Inger Svensson.

Stora kostnader

Hon har i nuläget ingen information om hur lång tid det tar att återställa skolan. Vad notan kommer landa på är även det oklart.

– Det är omöjligt i dag att säga hur mycket det här kommer kosta. En gissning är att det kan röra sig om mellan en halv och en miljon, säger Inger Svensson.

Händelsen är polisanmäld som en skadegörelse. Rykten går men Inger Svensson vill inte spekulera i vem som ligger bakom det hela.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.