Vägbrottskontroll vid ett annat tillfälle. Foto: Polisen

Stor vägbrottskontroll på E6 under natten

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Halmstad och Varberg genomförde under onsdagskvällen och natten till torsdagen en vägbrottskontroll i Varberg. Över 300 bilar stoppades för kontroll på E6, riksväg 41 och länsväg 153.

Under drygt sex timmar genomförde polisen kontroll av körkort och nykterhet på trafikanter som passerade Varberg.

– Vissa mer intressanta fordon har kontrollerats grundligare. I kontrollen har personal från lokalpolisområde Varberg, lokalpolisområde Halmstad, samt Tullverket varit med, säger Martin Svensson som var polisens insatschef under natten.

”Inte så alarmerande”

Av de 310 förarna som stoppades konstaterades ett drograttfylleri och ett rattfylleri.

– Kontrollerna brukar visa oroväckande resultat, men i nattens kontroll var det inte så alarmerande, säger Christer Fuxborg, presstalesperson hos polisen.

Det är inte första gången polisen gör en större kontroll på E6. I september förra året kontrollerades 700 fordon i Snapparp i södra Halland. Trafikinsatserna är en del i polisens brottsförebyggande arbete.

Sammanfattning av resultaten:

310 fordon kontrollerade

310 alkoholutandningsprov

1 drograttfylleri

1 rattfylleri

3 ringa narkotikabrott eget bruk

1 husrannsakan i fordon

6 inre utlänningskontroller

1 omhändertaget körkort

1 ordningsbot

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.