Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stora Enso är en av Hallands största arbetsgivare. I klippet berättar Stora Ensos presschef Carl Norell mer om försäljningen. Foto: SVT

Stora Enso säljer pappersbruket i Hylte till Sweden timber

Uppdaterad
Publicerad

Försäljningen kommer inte att påverka personalen eftersom de nya ägarna vill driva pappersbruket vidare, enligt Stora Enso presschef Carl Norell. Hylte bruk grundades 1907 och är ett av världens största tidningspappersbruk, med 368 anställda.

Försäljningen går i linje med de planer Stora Enso aviserade våren 2022 – att sälja fyra av företagets fem pappersanläggningar. Företagets strategi fokuserar på långsiktig tillväxt för sina förnybara produkter inom förpackningar, byggnadslösningar och innovationer inom biomaterial.

Bolagsvärdet för bruket i Hylte uppgår till cirka 18 miljoner euro, enligt företagets pressmeddelande.

Sweden Timbers verksamhet består i dag av sågverk och hyvleriproduktion på fyra svenska orter, Malmbäck, Hjortkvarn, Skillingaryd och Mora.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.