Tidigare har IFK Halmstads friidrottsskola pågått under två veckor, men på grund av det stora intresset har klubben utökat tiden till tre veckor. Foto: SVT

Rekordstort intresse för friidrottsskola i Halmstad

Publicerad

Intresset för IFK Halmstads friidrottsskola har varit större än någonsin. Under tre veckor har 200 barn testat allt från spjutkastning till häcklöpning – och som ledare har de haft flera av föreningens framtidslöften.

IFK Halmstads friidrottsskolan, för barn i åldrarna 6-13, har varit ett stående inslag i föreningens sommarverksamhet de senaste åren. Men aldrig har intresset varit så stort som i år.

Tidigare har friidrottsskolan pågått under två veckor, men på grund av det stora intresset har klubben utökat tiden till tre veckor.

– Det är jätteroligt, jag tror att det beror mycket på att folk är hemma mer i år och vill att deras barn ska ha någonting att göra, säger Andreas Carlsson, ansvarig ledare för friidrottsskolan. 

Lovande talanger som tränare

På friidrottsskolan, som nu har nu nått sitt slut, har ett 20-tal lovande talanger från föreningen varit ledare.

För 16-åriga Matilda Åkerman, som bland annat tävlar i häck, höjd, kula och längdhopp, deltagit i SM och vunnit USM-brons i mångkamp, har tiden varit givande för hennes framtida idrottskarriär.

”Friidrott kan vara svårt i början”

– Att lära ut teknik gör att jag själv förstår hur jag ska göra, säger hon.

Matilda Årman har själv tränat friidrott större delen av sitt liv, och hennes mål är att komma med i landslaget nästa år.

– Friidrott kan vara svårt i början för någon som inte gjort det innan, men om man fortsätter om och om igen blir det enklare, säger hon.

Se mer från friidrottsskolan i Halmstad i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.