Under tisdagskvällen larmades polisen i Halmstad först till stadsdelen Gamletull och bara en halvtimme senare till Linehed. Foto: SVT

Flera personer misshandlade i centrala Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Sent på tisdagskvällen får polisen larm om misshandel på två olika platser i Halmstad. Först misshandlas en ensam man vid Gamletull, och drygt en halvtimme senare inträffar ett bråk mellan flera personer vid Linehed.

– Det är inte omöjligt att det hänger ihop, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Det första larmet kommer in 22.44 på tisdagskvällen från Gamletull i Halmstad, där en man blir misshandlad av okända gärningsmän.

– Det är slag och sparkar. Han blöder ur nästan och får svullnad under ett öga och smärta i en arm. Han är vaken och talbar och skickas till sjukhus med ambulans, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Ytterligare en misshandel

Ingen gärningsman hittas och drygt en halvtimme senare, klockan 23.21, larmas polisen om ytterligare en misshandel utomhus i Halmstad vid Linehed.

– Det är ett större bråk, mellan 15 och 20 personer uppges vara inblandade.

Men ingen av de fyra målsägande uppges få några allvarliga skador.

– Det är skrubbsår och någon som får en svullen läpp.

Kan finnas samband

Flera personer kontrolleras vid platsen och en anmälan om misshandel skrivs. Enligt polisen kan det finnas ett samband mellan misshandeln vid Gamletull och misshandeln vid Linehed.

– Det är inte omöjligt att det hänger ihop, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.