Personen och rullstolen i bild har inget med artikeln att göra. Foto: Hasse Holmberg / TT

Störtade mot döden med elrullstol

Publicerad

En kvinna var ute och gick med sin man i en elrullstol i september när rullstolen plötsligt hamnade utanför asfaltkanten och båda två störtade ner i en djup ravin. Den rullstolsbundna mannen dog ett par dagar senare.

Rullstolen kom från Hjälpmedelscentrum på Region Halland och händelsen anmäldes till IVO, inspektionen för vård och omsorg. Nu har Region Halland utrett omständigheterna och anmält till Läkemedelsverket. Utredningen har visat att det inte var något fel på själva rullstolen.

– Vi har provkört rullstolen och allt såg ut som det skulle, även säkerhetsfunktionerna, säger Jonas Andraey på regionens hjälpmedelscentrum till Nyhetsbyrån Siren.

Mannen som satt i rullstol dog ett par dagar senare. Kvinnan, som körde rullstolen, fick flera frakturer och kommer inte ihåg mycket av händelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer