Länsstyrelsen har fått ett nytt uppdrag Foto: Föreningen strandmiljö Laholm

Tummen upp för trafiken i vår omröstning

Uppdaterad
Publicerad

I går rapporterade SVT Nyheter Halland om den omdiskuterade trafiken på Mellbystrand i Laholm. Reaktionerna lät inte vänta på sig – och i omröstningarna om trafikens vara eller inte vara är de flesta positivt inställda till bilarna.

SVT Nyheter Halland hade två omröstningar i går angående bilarnas existens på Mellbystrand. Frågan har blivit aktuell eftersom Föreningen Strandmiljö Laholm (som länge försökt stoppa trafiken) vill att det utreds om trafiken stör djurlivet.

I den ena omröstningen tyckte 57 procent i skrivande stund att det är bra med bilar på stranden. 43 procent är tvärtom kritiska. 2413 personer har röstat hitills. På sociala medier tycker 847 personer att strandtrafiken är bra, 587 är emot den.

Det bör sägas i sammanhanget att undersökningarna inte nödvändigtvis är representativa för hela befolkningen. Och än är det inte för sent att rösta.

Många olika åsikter

– Vill man inte ha turister så stäng stranden för bilar, vill man ha inkomster i kommunen bör det vara tillgängligt, tycker Risto von Haartman, och får medhåll av Peo Svensson:

– Tycker det är utmärkt när man kan ta med föräldrar som inte är så hemskt rörliga längre. Dom behöver också en skön dag på stranden.

– En stor anledning till att jag bor här. Försvinner bilstranden så försvinner det bästa vi har i Laholms kommun, tycker Christer Sandberg.

Titti Johansson är däremot av en annan åsikt:

– När jag ligger på stranden så vill i alla fall jag slippa en massa avgaser, ni är bara lata som inte orkar gå från parkeringen.

Sista ordet inte sagt

Liksom Mona Nilsson Harrysson:

– Helt galet med bilen på stranden. Verkar mycket gammaldags, tycker hon.

Och Anna Fredrika Rosenberg:

– Bilar på stranden år 2016? Nääää....

En het fråga alltså, som blivit rejält omdiskuterad sedan SVT Nyheter Hallands publicering i går. Hur det nu blir med bilarna på Mellbystrand återstår att se. Länsstyrelsen kommer i alla fall alltså att utreda om bilkörningen bryter mot artskyddsförordningen eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.