Bo Fridolph, ordförande för SPIs interimsstyrelse i Halmstad. Foto: SVT

Striden mellan SPI och Trygghetspartiet i Halmstad avgjord

Publicerad

Högsta förvaltningsdomstolen har valt att inte pröva Trygghetspartiets överklagande och därför blir SPI Välfärden den som har rätt till partikassan.

Vem som ska ha rätt till partikassan och organisationsnumret mellan Trygghetspartiet och SPI Välfärden i Halmstads kommun har det tvistats om under flera år. Efter många turer har nu Högsta förvaltningsdomstolen valt att inte pröva Trygghetspartiets överklagande och SPI Välfärden blir därmed den som får rätt till partikassan och organisationsnumret.

– Det var ett väldigt glädjande besked, säger Bo Fridolph, ordförande för SPIs interimsstyrelse i Halmstad, till Hallandsposten.

Grunden till konflikten

Konflikten mellan de två partierna grundas bland annat i att den gamla SPI-styrelsen ville byta namn till Trygghetspartiet och blev då uteslutna ur partiet av riksorganisationen. Samtidigt bildades en interimsstyrelse för SPI Välfärdens Halmstadavdelningen med uppdrag att skapa ordning och reda inom partiet lokalt. Vem som då skulle företräda den lokala föreningen blev något som myndigheter, jurister och en rad domstolar fick bita i, men nu står beslutet fast, SPI välfärden tilldelas partikassan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.