Brand på ställverket. Foto: Lennart Bensson

Brand orsakade omfattande strömavbrott

Uppdaterad
Publicerad

Ett omfattande strömavbrott drabbade länets norra delar, det vill säga Varberg och Kungsbacka, under onsdagskvällen. Ett av strömavbrotten orsakades på grund av en brand på ett ställverk.

Vid 19-tiden drabbades Varberg av strömavbrott. Enligt uppgifter berodde det på en brand på det regionala ställverket.

En av de som blev strömlösa var Kim Lindén som bor i Brunnsberg.

– Jag höll på greja hemma och sen bara slocknade allt. Varberg Energis hemsida är nere så det går inte att få någon information. Men det är ljust ute så det är inga problem än så länge, säger han till SVT Nyheter Halland.

Strömmen kom tillbaka

Exakt hur många hushåll i Varberg som blev utan ström är oklart. På sin Facebook-sida skrev Varbergs Energi att strömavbrottet verkade drabba stora delar av kommunen och att man felsöker. Man bekräftar också att hemsidan inte fungerade.

Klockan 20:44 meddelade Varbergs Energi att alla kunder fått tillbaka strömmen.

600 drabbade i Kungsbacka

Vid 17-tiden inträffade också ett strömavbrott i Fjärås-Förlanda i Kungsbacka kommun. Sammanlagt berördes 662 kunder. En felsökning pågick under flera timmar i området.

Strax innan klockan nio på kvällen var strömmen tillbaka även där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.