Studenter ska ha hetsats att dricka alkohol under en överkursarkväll. Foto: Halmstad kommun

Studenter förda till sjukhus under nollning

Uppdaterad
Publicerad

Tredjeårseleverna hade som ansvar att umgås och ha det trevligt med de nya studenterna. Men ett fåtal studenter fick föras till sjukhus efter att ha hetsats att dricka alkohol.

På söndagskvällen anordnades en så kallad överkursarkväll, vilket är en del av nollningen. Tredjeårseleverna ska då ha arrangerat lekar och andra aktiviteter för de nya studenterna. Men efter att vissa studenter hetsats att dricka så mycket alkohol att de ansvariga på platsen inte kunde hjälpa tillkallades ambulans.

Tar avstånd till alkoholhets

– De studenter som arrangerar nollningen genomgår utbildning i ansvarsfull alkoholhantering. Tyvärr har våra rutiner denna gång brustit, något som studentkåren beklagar djupt. Med anledning av det inträffade har Halmstad studentkår under dagen fört dialog med de inblandade, skriver Halmstad studentkår i ett pressmeddelande.

Uppmanar att anmäla

Studentkåren uppmuntrar i pressmeddelandet att studenter ska anmäla till presidiet eller studentkårens ombud om den här sortens beteende förekommer igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer